Pagina 1 van 1
Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 26 aug 2014, 11:20
door tgj2010
hallo allemaal
ik ben getrouwd met een amerikaanse vrouw en wij gaan volgende jaar emigreren. Ik ben chef kok en wil natuurlijk een goede baan vinden in de VS. Heeft iemand hiermee ervarving? Tips?
mvg
GJ
Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 26 aug 2014, 11:55
door KBaak
Nou je bent bij dit forum aan het juiste adres. Maar je zal toch echt meer initiatief moeten gaan ontwikkelen wil je het maken in Amerika.
Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 26 aug 2014, 12:25
door LittlePhoenix
Zelfde als in Nederland: soliciteren. Het helpt als je naamsbekendheid hebt. Zorg dat je brieven (met vertaling indien nodig) hebt van vorige werkgevers. Als er over jouw kookkunsten is geschreven in tijdschriften/kranten, stop dat dan ook in je folder, ook met vertaling. En probeer als het even kan om hier extra training te doen. Helemaal als je een cursus in Frankrijk kan doen. Europese training verkoopt vaak goed in Amerika als het om koken gaat.
Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 26 aug 2014, 13:15
door Njit
Meedoen met Masterchef USA:

Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 26 aug 2014, 14:19
door Xcode
Hoi,
Ik zou allereerst de minimumloon bekijken van chef koks.
Wil je els executive of als chef of als sous chef ?
Voor de uren die je hier moet kloppen kun je misschien kijken om zelf iets kleins te beginnen.
Ik ga binnenkort ook verhuizen maar niet met de bedoeling om voor een baas te werken.
Eerste paar maanden wel, om de produkten enz enz te kennen, dan een eigen zaak.
Ik zou alvast je diploma laten vertalen. You never know als ze erom vragen.
Veel succes.
Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 28 aug 2014, 15:51
door johan67
Ik zou in ieder geval niet de term chef kok gebruiken als je solliciteert.... klinkt de meeste mensen hier toch wel raar in de oren.....

Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 29 aug 2014, 11:58
door Old Faithful
Zou dat de reden zijn dat Baantjer nooit in de V.S. is uitgezonden?

Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 29 aug 2014, 15:32
door harryvanrooy
Je kunt de grote hotelketens eens contacteren, daar kun je meestal terecht als leidinggevende.
Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 29 aug 2014, 18:26
door Xcode
Je moet ook een bijkomende cursus volgen. Food protection cursus. Soort van haccp normen.
Blijkbaar moet ik dat ook doen, ook al heb ik een certificaat van hier, om executive chef t zijn
Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 29 aug 2014, 19:23
door bedeve
Xcode schreef:Je moet ook een bijkomende cursus volgen
ook al heb ik een certificaat van hier
Ja,dat gaat in Belgie net als met het rijbewijs.
Re: Chef-Kok zijn in Amerika
Geplaatst: 29 aug 2014, 21:00
door Xcode
Blijkbaar. Koksdiploma is erkend, maar de hygiene normen moet je nog een cursus volgen.
In principe zijn de haccp normen t zelfde,
Heb ergens gelezen dat er een billeterale akkoord is betreft haccp normen.
K hoop dat mijn certificaat geldig zou zijn.