@Mrvanilla: Dan maar héél even op de filosofische tour. Wij allen bezien de wereld vanuit onze eigen werkelijkheid. Dat betekent dat mijn werkelijkheid anders is dan de jouwe. Soms raken die werkelijkheden elkaar en soms ook niet. Mijn werkelijkheid is dat ik op jonge leeftijd een chronische darmziekte heb gekregen, waardoor voeding iets werd om extra op te letten. Tel daarbij op de trends van de afgelopen 10 jaar (de jaren waarin ik volwassen en zelfstandig werd), mbt duurzame productie, minderen van suikers/zouten en andere stoffen die eigenlijk niet in ons eten thuishoren, niet meer genoegen nemen met een waterkip uit de supermarkt etc, krijg je toch een generatie die iets bewuster is van wat mensen in hun mond steken. Daarin hoef je mijns inziens niet te overdrijven, maar ik vind dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft goed voor zijn/haar lichaam te zorgen. Wij betalen met zijn allen de zorgkosten in dit land, wij hebben allemaal maar 1 lichaam waar we het mee moeten doen. Zo kan ik het ook bijzonder pijnlijk vinden om tijdens een strandvakantie te moeten zien dat sommige mensen letterlijk de hele dag op het strand in de zon liggen te branden (waarna je ze 's avonds vuurrood over de boulevard ziet wandelen). Want: het is slecht voor je huid - dat weten we inmiddels toch wel? - en de kans dat je huidkanker krijgt vergroot je daarmee aanzienlijk. Hetzelfde geldt,
voor mij, voor gezonde voeding. Het is bekend welke risico's verbonden zijn aan het overmatig consumeren van bepaalde soorten voedsel, dan maak je toch een andere keuze? Dát is dus mijn werkelijkheid. Dat mag jij elitair vinden, maar ik heb daar niet echt een boodschap aan. Ik kan alleen maar hopen dat de mensen die nu jonge kinderen hebben hun kinderen niet volstoppen met kipnuggets en frietjes, maar dat ze hen leren dat verse broccoli lekker is, en vis, en dat ze zelf een lekkere dressing kunnen maken (zonder suiker en zout en een hele trits aan weekmakers en conserveringsmiddelen).
Anyway, Sandy40:
- In LA, op Melrose Ave, zit Urth Caffe (meerdere locaties in LA). Een hele leuke tent met gezonde lunchgerechten en smoothies e.d. Je kunt er ook lekker op het terras zitten aan de straatkant.
https://urthcaffe.com/
- Op Sunset Blvd zit Katana, groot Japans restaurant. Daar kun je altijd een gezonde keuze maken, want Japans
https://www.yelp.com/biz/katana-west-hollywood
- In Santa Monica hebben wij eens erg lekker in een vegetarisch restaurant gegeten. Weet niet meer welke het was, en restaurants veranderen voortdurend, maar hier een overzicht van vega-restaurants in SM:
https://www.yelp.com/search?cflt=vegeta ... nica%2C+CA
- Bij Abbott's Habbit, op Abbott Kinney Blvd in Venice Beach, kun je ook terecht voor heerlijke verse sandwiches, smoothies en limonades:
https://www.yelp.com/biz/abbots-habit-v ... +In+Venice
In SF (2x geweest) hebben wij de tweede keer bij vrienden gelogeerd en daarom veel thuis gekookt. Maar je vind er ook veel kleine sushi zaken van goede kwaliteit. We hebben er ook een keer in een vega restaurant gegeten en een keer een pizza (ik ben gek op pizza

) in een goede Italiaanse tent. Ik kan ze zo niet voor je noemen bij naam, maar ik gebruik Tripadvisor, Yelp en de HappyCow (
https://www.happycow.net/) regelmatig als ik opzoek ben naar goede - niet per se dure - restaurants.
Las Vegas is wat lastiger. Alle grote hotels hebben verschillende restaurants en dat zijn vaak ook restaurants op sterrenniveau. Dus als je de portemonnee trekt kun je er geweldig eten. Wij hebben ooit met vrienden gegeten bij Stripsteak in Mandalay Beay, maar of dat nou per sé erg gezond was?

De meeste hotels hebben ook een buffetrestaurant, wat handig is als je op je eten wilt letten. Je kiest gewoon de gezondste producten uit.
Vooral in de minder dichtbevolkte gebieden is het wat lastig om erg gezond te eten, want het aanbod is mager. Sommige stadjes en dorpen hebben bijna alleen maar fast food ketens. Als je geen zin hebt in de volgende Wendy's of Burger King, loop je gewoon een supermarkt binnen. Bijna overal kun je wel een gegrild kippetje halen, of een Frans stokbrood. En met verse tomaten, humus, wat kaas of vleeswaren kom je ook een heel eind. Bij dit soort roadtrips zorg ik meestal dat ik een snijplankje en een scherp mes bij me heb om zelf wat te kunnen aanklungelen.