Pagina 1 van 5
hellup: mijn man kan niet zonder mayo
Geplaatst: 15 okt 2007, 19:35
door Joycee
Mijn man neemt met vakantie altijd mayonaise mee (de echte van Remia) en kan niet zonder (zegt hij). Nu lijkt het mij niet echt handig om dit mee te nemen naar Amerika. In Australie deden ze hier namelijk ook erg moeilijk over vanwege het eigeel dat erin zit.
Welke Amerikaanse mayonaise lijkt het meest op de Nederlandse? Als ik die dan koop, kan de vakantie helemaal niet meer stuk.
Alvast bedankt voor de reacties.
groetjes, Joycee
Geplaatst: 15 okt 2007, 19:49
door Dento
Waarom duw je niet gewoon een pot in de koffer? Ergste wat kan gebeuren is dat ze de pot uit je koffer halen. Gebeurt 't, dan kun je alsnog naar de supermarkt, gebeurt 't niet, heb je je Remia! (Of liever: heeft je man zijn Remia

)
Geplaatst: 15 okt 2007, 19:59
door BuckeyeRed
Vanwege dochter wordt voor ons door bezoekers uit NL regelmatig mayo meegenomen, ook zelf wel eens gedaan, hebben we nog nooit problemen mee gehad. Gewoon meenemen en net als Dento zegt, als het er toch wordt uitgehaald (wat ik betwijfel) kan je in de VS gaan zoeken. Kan je hiervoor verder geen vergelijkbaar merk aanraden overigens.
Geplaatst: 15 okt 2007, 21:35
door CaroLine
Bedoel je de Remia fritessaus?
Fritessaus heb ik in Amerika niet gezien, wel de echte mayonaise. De zijn in de supermarkten te koop van het merk Kraft.
Carola
Geplaatst: 15 okt 2007, 21:46
door Dento
CaroLine schreef:Bedoel je de Remia fritessaus?
Fritessaus heb ik in Amerika niet gezien, wel de echte mayonaise. De zijn in de supermarkten te koop van het merk Kraft.
Carola
Amerikaanse mayonaise - zeker die van Kraft - is over het algemeen iets zuurder dan de Nederlandse, dus het is maar net waar je de mayo voor wilt gebruiken...
De Kraft mayonaise in Spanje smaakt hetzelfde als die in de VS - ook iets minder zoet...
Geplaatst: 15 okt 2007, 21:50
door paula58
Ik heb hier ook zo'n man en wij nemen altijd tubes Zaanse (tja, hoe kan het ook anders?

)mayonaise mee, kan je makkelijker tussen je spullen leggen dan een pot en gaat ook niet zo snel stuk.
Geplaatst: 15 okt 2007, 21:58
door Dento
Je kunt ook de plastic potten Zaanse mayonaise meenemen... minder zwaar dan de glazen potten, en meestal smaakt het - valt mij altijd op - net iets beter uit de plastic pot dan uit de tubes, die vind ik altijd net een aparter smaakje hebben (maar ja, smaak, twisten, etc...

)
Geplaatst: 15 okt 2007, 22:02
door paula58
Dento schreef:Je kunt ook de plastic potten Zaanse mayonaise meenemen... minder zwaar dan de glazen potten, en meestal smaakt het - valt mij altijd op - net iets beter uit de plastic pot dan uit de tubes, die vind ik altijd net een aparter smaakje hebben (maar ja, smaak, twisten, etc...

)
Die tubes kan je ook een beetje onopvallend meesmokkelen een restaurant in, zo'n pot op tafel valt toch wat meer op
Tijdens het gebruik ervan draai ik me natuurlijk altijd even om en doe of ik er niet bij hoor.

Geplaatst: 15 okt 2007, 22:04
door Dento
paula58 schreef:Dento schreef:Je kunt ook de plastic potten Zaanse mayonaise meenemen... minder zwaar dan de glazen potten, en meestal smaakt het - valt mij altijd op - net iets beter uit de plastic pot dan uit de tubes, die vind ik altijd net een aparter smaakje hebben (maar ja, smaak, twisten, etc...

)
Die tubes kan je ook een beetje onopvallend meesmokkelen een restaurant in, zo'n pot op tafel valt toch wat meer op
Tijdens het gebruik ervan draai ik me natuurlijk altijd even om en doe of ik er niet bij hoor.


:hilarious: :hilarious:
Geplaatst: 15 okt 2007, 22:35
door kastelke
paula58 schreef: Die tubes kan je ook een beetje onopvallend meesmokkelen een restaurant in, zo'n pot op tafel valt toch wat meer op
Ach, zo lang als je je eigen aardappelen niet mee begint te sleuren naar Amerika, zal het wel meevallen.

Geplaatst: 15 okt 2007, 22:38
door PeeJay
Hier nog een mayo freak...
Als het je niet lukt om mayo mee te nemen, probeer de Hellman's Light mayo, die is naar mijn smaak het beste in vergelijk met NLse mayo.
Fijne vakantie
/PeeJay
Geplaatst: 15 okt 2007, 22:39
door Rob
paula58 schreef:
Die tubes kan je ook een beetje onopvallend meesmokkelen een restaurant in, zo'n pot op tafel valt toch wat meer op
Tijdens het gebruik ervan draai ik me natuurlijk altijd even om en doe of ik er niet bij hoor.

Ga je niet aan een andere tafel zitten dan

Geplaatst: 15 okt 2007, 22:42
door Clint
Ik heb in Amerika al eens ECHTE Zaanse Mayonaise gehad (die gele tubes). Ze verkopen het bij Van der Veen's:
http://www.thedutchstore.com/condiments.html
Het lijkt me dus niet zo verboden..
Geplaatst: 15 okt 2007, 22:42
door Dento
PeeJay schreef:Als het je niet lukt om mayo mee te nemen, probeer de Hellman's Light mayo, die is naar mijn smaak het beste in vergelijk met NLse mayo.
Klopt, die is inderdaad lekker - we hebben 'm hier thuis ook wel vaker...
Geplaatst: 15 okt 2007, 22:57
door BuckeyeRed
paula58 schreef:Die tubes kan je ook een beetje onopvallend meesmokkelen een restaurant in, zo'n pot op tafel valt toch wat meer op
Tijdens het gebruik ervan draai ik me natuurlijk altijd even om en doe of ik er niet bij hoor.

Waarom daar moeilijk over doen? Er zijn hier zat mensen die hun eigen dingen meenemen naar restaurants, varierend van theezakjes tot mokken met koffie, brood en noem maar op eigenlijk. Ik ben enigszins met het restaurantwereldje bekend en ik ken er geen een die daar een probleem van maakt. Ze zijn hier niet zo panisch als in Nederland wat dat betreft.... het land waar je 25 cent betaalt voor een minipakje mayo, want anders maken we geen winst...

Geplaatst: 15 okt 2007, 23:04
door vana
Wij nemen naar Mc Donalds ook vaak een tube mayonaise mee. Nick is verslaafd aan Zaanse mayonaise en de mayonaise bij McDonalds (met die groene snotjes erin) vinden wij erg vies.
Nick gebruikt bij elke maaltijd mayonaise, maar we hebben nooit tubes meegenomen naar Amerika. Hij heeft geen ontwenningsverschijnselen gehad.
Ger is helemaal verslaafd aan hagelslag. Als we in Europa op vakantie gaan met de auto gaan er altijd minstens 4 pakken mee.
Als ik ze vergeet zou dat best een reden tot echtscheiding kunnen zijn.
Gek genoeg kan hij in Amerika heel goed zonder. :dunno:
Marjon
Geplaatst: 16 okt 2007, 01:20
door BuckeyeRed
vana schreef:
Gek genoeg kan hij in Amerika heel goed zonder. :dunno:
Marjon
:hilarious:
Geplaatst: 16 okt 2007, 03:39
door jvinch
BuckeyeRed schreef:het land waar je 25 cent betaalt voor een minipakje mayo, want anders maken we geen winst...

Vergeet de 50 cent voor het pinnen niet

Geplaatst: 16 okt 2007, 04:04
door michael66
Zelf maken is goedkoper:
Ingrediƫnten:
1/2 theelepel zout
1 snufje peper
1 theelepel mosterd
1 stuks eigeel
1/2 theelepel witte wijnazijn
2 deciliter arachideolie
Bereiding Mayonaise:
Doe het zout, peper, de mosterd, het eigeel en de azijn in een kom (keukenmachine). Kloppen totdat het dik is.
Langzaam (!!) olie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen (of de keukenmachine z'n werk laten doen).
Eventueel naar smaak zout / peper / yoghurt / citroensap toevoegen. Nederlandse mayo heeft ook iets suiker.
Als de mayonaise dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Als je de mayonaise te dik vindt kan je er nog een beetje heet water in doen.
De soort olie bepaalt de smaak van het product.
Geplaatst: 16 okt 2007, 08:20
door Annie
michael66 schreef:Zelf maken is goedkoper:
Ingrediƫnten:
1/2 theelepel zout
1 snufje peper
1 theelepel mosterd
1 stuks eigeel
1/2 theelepel witte wijnazijn
2 deciliter arachideolie
Bereiding Mayonaise:
Doe het zout, peper, de mosterd, het eigeel en de azijn in een kom (keukenmachine). Kloppen totdat het dik is.
Langzaam (!!) olie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen (of de keukenmachine z'n werk laten doen).
Eventueel naar smaak zout / peper / yoghurt / citroensap toevoegen. Nederlandse mayo heeft ook iets suiker.
Als de mayonaise dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Als je de mayonaise te dik vindt kan je er nog een beetje heet water in doen.
De soort olie bepaalt de smaak van het product.
Nogal een bedoening als je op vakantie bent.
