Pagina 1 van 2

Macaroni & cheese

Geplaatst: 26 jan 2010, 23:17
door Liz
Wie heeft voor mij het enige echte recept voor de befaamde mac & cheese?
En dan nog het liefst met een nederlandse beschrijving en maten.

Alvast bedankt!

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 26 jan 2010, 23:43
door Clint
In my opinion.. no such thing.. er zijn zoveel varianten en manieren, veel familierecepten. Op de site van the Food Network staan een aantal goede!

http://www.foodnetwork.com/search/deleg ... hType=site

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 00:00
door Dento
Er is maar één echte Mac & Cheese... :mrgreen:

Afbeelding

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 01:46
door Bandido
I second that.... Normaliter ben ik helemaal voor "home made", maar er zijn van die dingen waar je niet zelf aan moet beginnen. Die van Kraft is gewoon de enige echte. (en nee, ze betalen me niet om dat te zeggen :wink: )

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 02:04
door Dento
Komt Kraft dan soms uit Atlanta? :P :wink: :lol:

(Nee, ik weet 't, komt uit Illinois :wink: )

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 02:10
door Bandido
Dento schreef:Komt Kraft dan soms uit Atlanta? :P :wink: :lol:
Haha, inderdaad komt bij ons thuis Pepsi er niet in, want het is hier "Georgia made, Georgia grown" wat de klok slaat. Maar verder ben ik niet zo selectief hoor. :P :wink:

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 03:06
door Petra/VS
Rick is ook al zo'n ontzettende Coke fan, terwijl ik beiden wel lekker vind. Maar terug naar Mac 'n cheese, die van Noodles & Co is echt superlekker! Maar daar heeft TS niets aan. Thuis maken we ook Kraft, om het wat gezonder te maken met tomatensaus en ham, een erg lekkere combinatie.

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 04:37
door Joke
Cracker Barrel heeft de lekkerste mac & cheese.

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 05:54
door Dento
Famous Dave's heeft een heerlijke Jalapeño Mac & Cheese... Mac & Cheese with a kick! :mrgreen:

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 06:27
door wiepster
Ik krijg honger....

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 07:45
door Liz
Ik begrijp dat er weinig home made mac & cheese wordt gemaakt aan de andere kant van de plas :wink:

Ik zie op internet dat de Kraft uitvoering wel verkrijgbaar is in het westen van Nederland, helaas woon ik in het oosten en ga ik niet zo vaak westwaarts.
Maar ja, ik zou het toch het liefst zelf willen maken.

Ik wacht af of er misschien toch nog een receptje geplaatst wordt hier.

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 08:43
door Doockles
Als het gewoon de macaroni met kaas en hesp is zoals we die hier in België kennen, kan ik je wel een receptje geven. Is echt niet moeilijk om te maken ;-)

Macaroni koken. Kaassaus maken en hier de hesp doordoen. Alles bij elkaar kappen in een kom. Wat kaas bovenop doen en dan lekker grillen in de oven.
Als je wilt zoek ik vanavond het exacte recept eens op in mijn "boerinnenkookboek".

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 09:11
door Corry
Dat is dus een van de weinige gerechten die ik echt niet lekker vind. Jakkes!

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 09:13
door J&W
Liz,

Aan die typische Amerikaanse mac & cheese kan ik je niet helpen, maar net zoals Doockles maak ik ook vaak macaroni met ham en kaas.
Ik ken het van mijn Indische familie, en misschien is het ook echt iets typisch Indisch (al zou je het niet vermoeden :wink: ).
De versie die ik maak is niet zo'n 'natte' mac & cheese zoals de Amerikaanse, maar een ovenschotel.
Ook zeer de moeite waard om het een keer te maken:

- 1 zak elleboogjes macaroni (meestal koop ik die bij de Turkse supermarkt, die hebben meestal nog van die grote elleboogjes),
- 2 eieren,
- beetje melk,
- 1 zakje geraspte oude kaas, 1 zakje belegen en soms doe ik er ook wat geraspte Parmazaanse kaas bij,
- peper, zout, nootmuskaat en soms een scheut maggi,
- blokjes ham

Macaroni koken en ondertussen een sausje maken van de eieren, kaas en kruiden.
De macaroni afgieten en de blokjes ham erbij doen.
Dan de kaassaus bij de macaroni en ham voegen, in een ovenschaal gieten en vervolgens een klein uurtje in de oven laten bakken.
Meestal strooi ik er nog paneermeel overheen voordat ik het in de oven doe.
Heerlijk met tomatenketchup!
De volgende dag is 'ie nog lekkerder als je 't opbakt in de koekenpan.

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 10:49
door Clint
@J&W: Veel homemade Amerikaanse Mac&Cheese gaat ook in de oven

Waar je in Nederland vooral tegenaan gaat lopen zijn de kazen. Die Amerikaanse kazen zijn hier gewoon niet verkrijgbaar. De meest standaard Mac&Cheese kan je heel makkelijk maken:

- Kook macaroni
- Smelt ongeveer 2 eetlepels boter
- Roer hier ongeveer 2 eetlepels bloem doorheen tot het een plakkerig papje wordt
(standaard roux)
- Voeg hier steeds een scheutje melk aan toe en roer het 'glad'. Doe dit tot je ongeveer de wenselijke dikte van de saus hebt bereikt (de kaas maakt de saus weer dikker, dus eigenlijk moet de saus op dit punt nog iets dunner zijn, maar je kan achteraf ook nog meer melk toevoegen).
(je hebt nu een basis bechamel saus)
- Voeg een assortiment aan (geraspte) kaas er doorheen en laat deze al roerende smelten. Als de saus erg dik wordt, roer er nog wat melk doorheen.
- Macaroni in de saus en klaar.

In de VS eet ik ook meestal Kraft Mac&Cheese en soms Velveeta (is ook van Kraft, maar toch heel anders). Jess' oma maakt met kerst altijd zelf een baked Mac&Cheese die erg lekker is!

@ Liz: bij americangoodies.nl bezorgen ze de Kraft Mac&Cheese thuis :)

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 10:55
door Liz
Doockles schreef: Kaassaus maken ..................
Tja, da's nou net het probleem, doockles :wink:

Kijk, de recepten van J&W en Clint....dáár heb ik wat aan.
Ik ga beide recepten in ieder geval proberen en daarna misschien een beetje customizen.

Dank voor deze recepten alvast!

PS @ Clint: bedankt voor de website-tip!

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 11:05
door thebes
@ Liz,
Recept voor kaassaus:
Boter smelten in steelpan, een eetlepel bloem er door roeren. Je hebt dan een roux. Al roerend melk toevoegen tot de gewenste dikte. Geraspte kaas in de hete vloeistof oplossen. Peper, zout, nootmuskaat naar smaak toevoegen. Ik gebruik deze saus al jaren over witlof- of preirolletjes met ham. Maar dan wel met geraspte oude Goudse kaas.
Jonge kaas lust ik niet, zit geen smaak aan.
Heb ooit 1x mac & cheese op in het restaurant bij Old Faithful in Yellowstone. Smaakte naar niets, zeker niet naar kaas.

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 11:18
door Bralo20
Bandido schreef: Haha, inderdaad komt bij ons thuis Pepsi er niet in, want het is hier "Georgia made, Georgia grown" wat de klok slaat. Maar verder ben ik niet zo selectief hoor. :P :wink:
Nochtans is de Pepsi in de USA lekkerder dan de Coca-Cola... Hier is het dan weer net andersom... :D

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 11:31
door Clint
Ik vind Pepsi nergens lekkerder dan Coca Cola :P Mnt. Dew on the other hand... :roll:

Re: Macaroni & cheese

Geplaatst: 27 jan 2010, 11:34
door Bralo20
Clint schreef:Ik vind Pepsi nergens lekkerder dan Coca Cola :P Mnt. Dew on the other hand... :roll:
Coca-Cola en vooral de overige producten van de Coca-Cola groep hebben het probleem dat deze dranken te sterk aangepast worden aan het land waarin ze verkocht worden... Bij Coca-Cola zelf mag het dan nog meevallen toch is er een merkbaar verschil tussen US Coca Cola en BE Coca Cola... En de US Coca Cola vind ik persoonlijk niet zo lekker. US Pepsi daarentegen wel...

Maar ieder z'n smaak zeker ;)

Mountain Dew vind ik ook lekker, spijtig dat je het in België nergens kan vinden :(