Pagina 1 van 1

the grits

Geplaatst: 27 nov 2010, 17:01
door Lilo
Ik vroeg mij eigenlijk af of er hier iemand is die grits lust? Ik vind het zo slecht!
Moet je daar eigenlijk iets bijdoen van suiker of zo?
Ik vind het echt niet te eten. In de zuidelijke staten krijg je het soms aangeboden, in andere staten veel minder. AL maar goed!

Lilo

Re: the grits

Geplaatst: 27 nov 2010, 18:26
door Petra/VS
Je doet er juist zout en peper op of gesmolten kaas. Ik vind het zo af en toe wel lekker.

Re: the grits

Geplaatst: 27 nov 2010, 19:39
door Njit
Ik heb het 1x per ongeluk besteld omdat ik niet wist wat het was. Nooit meer!

Re: the grits

Geplaatst: 27 nov 2010, 20:06
door Corry
Yikes!!!!! Vloeibaar cement. :shock: :shock:

Re: the grits

Geplaatst: 27 nov 2010, 20:06
door Anja79
Ik heb het afgelopen vakantie ook een keer gehad omdat het als bijgerecht bij een menu zat dat ik bestelde.
Het kommetje is vrijwel compleet vol terug gegaan. Ik vond het absoluut niet lekker!

Re: the grits

Geplaatst: 27 nov 2010, 20:52
door Bandido
Jazeker, ik vind het zelfs wel lekker. Maar je moet er zelf wel iets op doen, want anders zit er bijna geen smaak aan. Je eet tenslotte normaalgesproken ook geen witte rijst zonder iets erbij. Veel mensen eten het met boter en suiker of maple syrup, maar veel mensen eten het ook hartig, bv met kaas, ham of spekjes. Men is er in het Zuiden erg trots op en het wordt echt gezien als een specialiteit uit deze regio, terwijl het vroeger eten was voor arme mensen. Het is van oorsprong ontbijteten, net als pap in NL, maar nu wordt het ook vaak bij het avondeten geserveerd. Overal in Georgia zie je tegenwoordig "shrimp 'n grits" op het menu staan. Dan worden de grits gekookt in een bouillon die is getrokken van de garnalen. Zelfs in de betere restaurants zie je nu variaties op dit soort recepten. Ik raad het wel aan om het een keer proberen als je de kans krijgt, want het is wel echt iets van het Zuiden van de VS. In de rest van het land kom je het niet of nauwelijks tegen.

Re: the grits

Geplaatst: 27 nov 2010, 20:57
door Petra/VS
Mmmm, shrimp and grits! Een restaurant hier heeft dat allerlekkerst. Grits is gewoon griesmeel en zoals Bandido al schrijft moet je er iets op doen. Hartig vind ik lekkerder, dan zoet.

Re: the grits

Geplaatst: 28 nov 2010, 00:05
door Georgie
Ik ken het zowel hartig als zoet maar vind hartig lekkerder maar lust het op beide manieren. Ik hou wel van southern food over t algemeen.

Re: the grits

Geplaatst: 28 nov 2010, 01:45
door bergmeid
Wij aten vroeger thuis in Nederland toch wel regelmatig griesmeel. Ik kan het me nog goed herinneren. Deed er altijd basterdsuiker in met een klontje boter.

Re: the grits

Geplaatst: 28 nov 2010, 02:15
door Staceybeesie
Toch smaakt het heel anders dan Nederlandse griesmeel, dat vind ik namelijk wel lekker ;-)
De Southern versie stukken minder.....

Re: the grits

Geplaatst: 28 nov 2010, 03:23
door Petra/VS
Het is ook iets fijner, dan griesmeel, heb ik altijd gevonden, maar andere Nederlanders hebben het daarmee vergeleken. Ik vroeg me al, waarom ik grits wel lekker vind en griesmeel niet. Grovere "pap" vind ik namelijk juist weer niet weg te krijgen. Toch grappig, hoe smaken inderdaad verschillen. Hier staat een goede uitleg over wat grits is.

Re: the grits

Geplaatst: 29 nov 2010, 13:41
door Fender75
Niet geheel mijn smaak...maar met wat toevoegingen is het wel weg te krijgen.. :)

Re: the grits

Geplaatst: 30 nov 2010, 00:49
door wiepster
Het verschil is dat griesmeel word gekookt in melk en grits in water. Ik vind griesmeel ook lekkerder dan grits. Ga binnenkort eens grits koken in melk met wat suiker en een vanille stokje, kijken of het dan wel te pruimen is... :mrgreen:

Re: the grits

Geplaatst: 30 nov 2010, 02:30
door Petra/VS
Ah, inderdaad, misschien is het (vind ik) daarom ook lekkerder hartig, dan zoet.

Re: the grits

Geplaatst: 30 nov 2010, 08:00
door dilupo
Volgens mij kun je Grits bij alle Dennie's restaurants krijgen... M'n vriendin vind het geweldig, maar ik heb liever hashbrown's bij ontbijt ;-)