Pagina 1 van 1
Cinnamon Cakes
Geplaatst: 29 mei 2006, 00:23
door Nismo
Hoi iedereen,
Weet er iemand waar ik in België of in de grensstreek met Nederlands Noord-Brabant of Zeeland de lekkere en echte ronde Cinnamon Cakes, kaneelkoeken (zoals bij ons de ronde rozijnenkoeken) kan kopen.
Met dank
Geplaatst: 30 mei 2006, 09:29
door thebes
Bedoel je Cinnamon Rolls ? "Onze" koffiebroodjes maar dan met kaneel?
Die zijn hier niet te koop, maar een produkt wat je met Cinnamon Rolls kunt vergelijken zijn Zeeuwse stroopbolussen. Bij iedere bakker in Zeeland te koop.
Geplaatst: 30 mei 2006, 16:19
door Rob
thebes schreef:Bedoel je Cinnamon Rolls ? "Onze" koffiebroodjes maar dan met kaneel?
Die zijn hier niet te koop, maar een produkt wat je met Cinnamon Rolls kunt vergelijken zijn Zeeuwse stroopbolussen. Bij iedere bakker in Zeeland te koop.
Wat de vorm aangaat komen ze overeen maar de smaak is toch heel anders Bolussen worden niet met stroop gemaakt maar met donker bruine suiker door het bakken lijkt het misschien op stroop
Rob
Geplaatst: 31 mei 2006, 11:56
door thebes
Stroop is niets anders dan gesmolten/bewerkte melasse (rietsuiker).
Inderdaad niet hetzelfde als cinnamon rolls, maar dat beweer ik ook niet, wel dat ze te vergelijken zijn. In Nederland heb ik jammer genoeg nog nooit een produkt gezien dat lijkt op echte cinnamon rolls.
Heerlijk, 's ochtends vers uit de bakkerij van Vons of Albertson...
Geplaatst: 01 jun 2006, 04:29
door Petra/VS
Er gaat absoluut niets boven de cinnamon rolls van
Cinnabon!!
cinnamon rolls
Geplaatst: 19 aug 2006, 23:01
door bonbonnekke
Als ik er al aan denk, loopt het water mijn mond uit! Ik heb wel een recept voor 'Sticky Buns', die zijn wel te vergelijken met Cinnamon Rolls. Het is een bewerkelijk recept, maar het is het vele werk meer dan waard! Ik hoor het wel als iemand het hebben wil.
Geplaatst: 19 aug 2006, 23:22
door Sandy
Petra/VS schreef:Er gaat absoluut niets boven de cinnamon rolls van
Cinnabon!!
I second that 
Re: cinnamon rolls
Geplaatst: 20 aug 2006, 09:52
door CaroLine
bonbonnekke schreef:Als ik er al aan denk, loopt het water mijn mond uit! Ik heb wel een recept voor 'Sticky Buns', die zijn wel te vergelijken met Cinnamon Rolls. Het is een bewerkelijk recept, maar het is het vele werk meer dan waard! Ik hoor het wel als iemand het hebben wil.
Graag, ik ben dol op kokkerellen en Amerikaanse recepten zijn meer dan welkom.
Misschien kun je me ook vertellen hoe ik het beste maiskolven kan bereiden.
groetjes en alvast bedankt, Carola
Geplaatst: 21 aug 2006, 18:09
door bonbonnekke
Ik weet niet of mensen er bezwaar tegen hebben dat ik het recept hier plaats, dan hoor ik het wel. Als je op zoek bent naar een Amerikaans recept, stuur mij dan een pb en ik kijk of ik het voor je heb.
Sticky Buns
2 1/2 dl melk
125 gram suiker
2 theelepels zout
7 gram droge gist, pakje
2 eieren, licht geklopt
puree van 2 aardappels
700 gram bloem (ongeveer)
450 gram boter
400 gram bruine basterdsuiker
2 theelepels kaneel
185 gram pecannoten, gehakt
Breng de melk tegen de kook aan, en giet hem als hij weer lauw is in een grote kom. Roer er de suiker, zout en gist door en laat 2 minuten staan. Klop de eieren, aardappelpuree en circa 175 gram bloem erdoor tot het een beetje is vermengd, klop niet te lang. Laat 10 minuten staan.
Laat intussen 125 gram boter smelten en afkoelen tot lauw.
Voeg de gesmolten boter aan het gistmengesl toe en roer de rest van de bloem met 125 gram tegelijk erdoor tot het deeg glad maar niet kleverig is. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 2 minuten, voeg zo nodig meer bloem toe. Leg het deeg in een ingevette kom en draai het even om het aan alle kanten in te vetten. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt 2 uur rijzen tot ongeveer drie keer het oorspronkelijke volume.
Smelt weer 125 gram boter in een steelpan. Verdeel het deeg in tweeën en rol de helten uit tot een rechtoek van 1/2 centimeter dik. Bestrijk ze met de gesmolten boter. Vermeng circa 100 gram bastersuiker met de kaneel en strooi dit over het deeg. Rol het deeg op en snij de rollen in plakken van ongeveer 3 cm dik (9 plakken per rol).
Laat de rest van de boter smelten met de rest van de bastersuiker in een steelpan op matig vuur. Verdeel het mengsel over 2 ingevette vierkante bakblikken van 20 cm. Strooi de noten gelijkmatig over het suikermengsel. Leg de rolletjes met de platte kant op de noten, 9 rollen per blik. Dek af met een keukendoek die met bloem is bestoven en laat op een warme plek 1 uur rijzen tot tweemaal het oorspronkelijke volume.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de rollen 25 tot 30 minuten tot ze goudbruin zijn. Leg wanneer ze gaar zijn een omgekeerd boord over het bakblik en keer het om. Haal het blik voorzichtig eraf zodat de karamel over de broodjes loopt.
Er gaat heel wat tijd in dit recept zitten, maar de buns zijn het zeer zeker waard!!!
Enjoy!
Marianne