Dit schreef ik in een ander draadje (tentkamperen):
Je kunt makkelijk hele maaltijden klaarmaken op één pitje. Rijst of pasta koken (aardappelen kan ook maar dat doe je waarschijnlijk niet zo gauw). Het hoeft niet eens helemaal gaar te zijn. Dan in de slaapzak zetten. Volgens het oude 'hooikistprincipe' gaart het dan vanzelf na. Als je het er wel gaar inzet blijft het uren warm. Daarna kun je rustig alles koken/bakken wat je verder nodig hebt. Wij stapelen ook wel pannetjes: in de onderste iets koken, in de bovenste, die dan meteen als deksel dient, iets warm houden. En op het houtvuur kun je natuurlijk ook prima van alles klaarmaken. Wij hebben een BBQ-pan met gaatjes gekocht waar je van alles op kunt leggen: bacon, tomaten, courgette, uien, worstjes, brood, noem maar op.
Wij zorgen er verder altijd voor in elk geval drie maaltijden bij ons te hebben. Dan zitten we nooit zonder. Een van de favorieten is: chili con carne (blik), aangevuld met een blikje ananas en verse tomaten. En pastasaus, strooier met parmezaanse kaas, spaghetti: doet het ook altijd goed. Courgettes, tomaten, uien en knoflook horen tot onze standaarduitrusting, dat blijft allemaal redelijk lang goed. Spinazie kun je ook vaak vers krijgen en leent zich prima voor roerbakken, samen met champignons en eventueel reepjes spek/bacon of feta.
Verder zijn we absolute fan van een campingbroodroostertje, kun je overal kopen (van Coleman) en zet je zo op je brandertje. Kost ongeveer $4 en je kunt het kleffe brood zo heerlijk roosteren voor je ontbijt. Yoghurt en vers fruit kopen we ook vaak, de yoghurt hou je lang goed in je koelbox als je daar om de dag een zak ijsblokjes over leegkiepert. Geldt ook voor boter trouwens: vet stoot water af, dus het blijft met gemak 5 weken bruikbaar ook al drijft het nu en dan in het smeltwater (de zip-zakjes die we altijd kopen zijn meestal toch niet helemaal waterdicht

)
Saskia