Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!

Restaurant idee

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Michigan
Amerikakenner
Berichten: 1141
Lid geworden op: 03 okt 2005, 19:54
Locatie: Schagen, Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door Michigan »

Je kunt toch ook altijd chocolademachines uit Europa importeren in de VS. Als bijverdienste zou je dat dan ook nog officieel kunnen gaan importeren.

Iets anders trouwens: Fudge.
Michigan, en voornamelijk Mackinac Island staat bekend om de Fudge.
Nou weet ik ook wel dat Fudge toch iets anders, voornamelijk suiker dat verhit is :-). Maar er zijn velen smaken, en ook chocolade variaties. Als ze dat kunnen maken dan moet je toch ook chocolade kunnen maken.

Alhoewel.... die ingredienten kopen ze misschien kant en klaar. Hrm, misschien moet ik toch maar stoppen met hard op denken.

Ik wil trouwens nog wel even toevoegen: er zit wel een verschil in Amerikaanse horeca en Nederlandse horeca.
Uit ervaring met de A&W weet ik dat het heel normaal is om je wint uit de maand December te halen. Dat betekent dus dat deze restaurants kort door de bocht, 11 maanden per jaar verlies maken.
In Nederland is dat dus echt niet aan de orde.
- Mike
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

ja zou idd kunnen om machine's binnen te halen uit europa en als dealer werken... het enige is dat die machines handenvol geld kosten, en dat kosten plaatje kan mijn portomonee niet dragen om er enkele in stock te zetten... die zouden dan te lang opweg zijn als er iemand een machine besteld... volgens mij willen de amerikanen wel vlug gedient worden... dan is er nog voor het geval er iets mis is met de machine, je zou dan een mechanieker met aannemen die dan ook die machine's kent(verwarming,koeling...)... misschien muziek voor de toekomst :wink: ...

toch een goed gedacht van je...

Hans(PBBI)

is dat mogelijk om met een partner te werken...? kun je dan de investering in twee delen ook...?heeft die partner dan ook recht op het visum...?

wat die fudge betreft... het is eigenlijk mijn bedoeling om niks anders dan belgische producten te brengen... in de eerste plaats chocolade(pralines, chocolade stukken, grote figuren), dan ook gebak dat ze veel maken in belgië(wel perfect afgewerkt, wat niet altijd het geval is hier), marsepein figuren... kortom, alles die lekker is :lol: ...


pff nog drie maanden voor ik kan vertrekken :( ...
Michigan
Amerikakenner
Berichten: 1141
Lid geworden op: 03 okt 2005, 19:54
Locatie: Schagen, Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door Michigan »

reivax schreef:ja zou idd kunnen om machine's binnen te halen uit europa en als dealer werken... het enige is dat die machines handenvol geld kosten, en dat kosten plaatje kan mijn portomonee niet dragen om er enkele in stock te zetten... die zouden dan te lang opweg zijn als er iemand een machine besteld... volgens mij willen de amerikanen wel vlug gedient worden... dan is er nog voor het geval er iets mis is met de machine, je zou dan een mechanieker met aannemen die dan ook die machine's kent(verwarming,koeling...)... misschien muziek voor de toekomst :wink: ...

toch een goed gedacht van je...

Hans(PBBI)

is dat mogelijk om met een partner te werken...? kun je dan de investering in twee delen ook...?heeft die partner dan ook recht op het visum...?

wat die fudge betreft... het is eigenlijk mijn bedoeling om niks anders dan belgische producten te brengen... in de eerste plaats chocolade(pralines, chocolade stukken, grote figuren), dan ook gebak dat ze veel maken in belgië(wel perfect afgewerkt, wat niet altijd het geval is hier), marsepein figuren... kortom, alles die lekker is :lol: ...


pff nog drie maanden voor ik kan vertrekken :( ...
Ik bedenk me net het volgende: ik ken een aantal Amerikanen die graag op vakantie gaan in Europa vanwege... en nu komt het... ons brood. Kennelijk is het zo dat het brood hier via een ander proces word gemaakt, andere ovens waardoor het dus eigenlijk niet mogelijk is om dit in Amerika na te bootsen. Tenzij je daar ook een dergelijke oven zou hebben. Deze informatie komt van familie die oorspronkelijk (~aantal generaties terug) uit Nederland kwamen en bakker waren.

Of dat heden ten dage nog zo is weet ik niet. Ik zou het niet vreemd vinden. Subway Nederland gebruikt immers ook enkel ingredienten en apparatuur uit Amerika waardoor (ik iig) het verschil niet proef.
- Mike
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit brood gegeten in de VS :oops: ... maar wel in canada, en dat is zo'n brood als je een snede in je soep gooit er geen soep meer is, zit allemaal in het brood... wij noemen dat "watte brood"... je kan er een heel brood van eten en je hebt nog honger... hier bij ons word het brood zolang niet gekneed en dan heb je niet zo'n sandwich brood(sandwich brood=zoet brood), en heb je meer structuur en consistentie... toen we hier enkele Amerikanen op bezoek hadden vonden ze het brood hier slecht :lol: , je ziet maar dat smaken verschillen en ook wat je gewend bent volgens mij... ze vonden dan m'n zelfgemaakte croissants overheerlijk :lol: ... dat kon ik nu ook niet begrijpen :roll: ... volgens mij heeft die oven er eigenlijk niet veel mee te maken, maar heb dan ook nog geen oven gezien in US... de ingredienten en het kneedproces zijn de dingen die veel verschil kunnen maken...

denk niet van een volledige bakkerij opstarten hoor, enkel het zoete gedeelte ervan... :wink:
BSP
Amerikafan
Berichten: 184
Lid geworden op: 04 mar 2006, 20:31
Contacteer:

Bericht door BSP »

reivax schreef: Hans(PBBI)

is dat mogelijk om met een partner te werken...? kun je dan de investering in twee delen ook...?heeft die partner dan ook recht op het visum...?
Goede vraag, dat zou ik eigenlijk ook wel willen weten. Met een zakenpartner dan, zoals in een VOF. Erg benieuwd :roll:

Fred
“Thank the Lord”? That sounded like a prayer. A prayer in a public school. God has no place within these walls, just like facts don’t have a place within an organized religion.

Poesjes
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

VOF zal niet lukken vrees ik BSP... voor een VOF heb je maar een kleine investering nodig... om in de US te starten is een minimum van 100.000$ vereist... zo kun je aantonen dat je bereid bent om te investeren in de US... en moet je enkele Amerikaanse werknemers aannemen...
BSP
Amerikafan
Berichten: 184
Lid geworden op: 04 mar 2006, 20:31
Contacteer:

Bericht door BSP »

Ja, zo bedoel ik het ook eigenlijk niet. Geen bedrijfje dat je met twee man runt, maar een bestaand bedrijf, met personeel, overnemen met zijn tweeen, snap je? Je hebt dan het voordeel dat je per persoon minder hoeft te investeren, maar aan de andere kant zul je er ook meer netto resultaat uit moeten halen, omdat je voor beide partners in het levensonderhoud moet kunnen voorzien. Hans? :lol:

Fred
“Thank the Lord”? That sounded like a prayer. A prayer in a public school. God has no place within these walls, just like facts don’t have a place within an organized religion.

Poesjes
PBBI
Amerikakenner
Berichten: 527
Lid geworden op: 29 nov 2003, 17:42
Contacteer:

Bericht door PBBI »

Ja, zo bedoel ik het ook eigenlijk niet. Geen bedrijfje dat je met twee man runt, maar een bestaand bedrijf, met personeel, overnemen met zijn tweeen, snap je? Je hebt dan het voordeel dat je per persoon minder hoeft te investeren, maar aan de andere kant zul je er ook meer netto resultaat uit moeten halen, omdat je voor beide partners in het levensonderhoud moet kunnen voorzien. Hans?
Heel goed Fred, het is niet alleen dat je meer geld eruit moet halen voor het levensonderhoud maar ook voor de beoordeling van het visum.
In principe is het mogelijk om met 2 families op een bedrijf te vertrekken. Wat we bijv. regelmatig doen met gezinnen met volwassen kinderen is op 1 bedrijf een investor en een manager visum aan te vragen. Beide, de investor en de manager krijgen een visum en kunnen hun familie mee nemen. Dit betekent wel dat het bedrijf voldoende geld moet genereren om 2 families van te onderhouden, over het algemeen dus een groter bedrijf dan voor 1 familie maar niet persé 2x zo groot.
BSP
Amerikafan
Berichten: 184
Lid geworden op: 04 mar 2006, 20:31
Contacteer:

Bericht door BSP »

Okee, zoiets had ik al wel verwacht, maar kan inderdaad het overwegen waard zijn. Misschien dat ik me toch eens wat meer in chocolade moet verdiepen, dan alles opeten :wink:

Maar dan even nog praktisch; een investor en een manager, mag de manager dan wel bv 50% investeren in het bedrijf? Of dient de investor dat voor 100% te doen? (op papier dan bedoel ik)

Fred
“Thank the Lord”? That sounded like a prayer. A prayer in a public school. God has no place within these walls, just like facts don’t have a place within an organized religion.

Poesjes
PBBI
Amerikakenner
Berichten: 527
Lid geworden op: 29 nov 2003, 17:42
Contacteer:

Bericht door PBBI »

Maar dan even nog praktisch; een investor en een manager, mag de manager dan wel bv 50% investeren in het bedrijf? Of dient de investor dat voor 100% te doen? (op papier dan bedoel ik)
Laat ik het zo zeggen, als je met het idee wat kunt doen :D neem dan eens contact met me op.
Steppie
Amerikafan
Berichten: 112
Lid geworden op: 17 mar 2005, 01:03
Locatie: België
Contacteer:

Bericht door Steppie »

Het is wel zo dat ze ginder in de States niets van echte pattiserie kennen. Om eerlijk te zijn ben ik zelfs nog nooit een bakkerij tegen gekomen. Alles wat je in een bakkerij normaal kan kopen komt ginder uit één of andere ???-Mart.

Dus een echte bakkerij die zich toelegt om de fijne pattiserie en je hebt een gouden zaak.


Ik zou echter opteren voor een stijlvol restaurant, met een restaurantgedeelte en een bistrogedeelte, en dit op een prachtige locatie ergens in LA of NYC. Uitgebreide kaart met Europese gerechten met specialisatie van Franse keuken en bepaalde streekgerechten. Je levrt topkwaliteit, je maakt vrijwel alle produkten in eigen huis, je hebt enkel topleveranciers met het beste van het beste, giet dit alles met een prachtig decor in een blender, effe laten doorgaan en serveer op een toplocatie! Een formule die niet kan stuk gaan mijn gedacht!
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

dat is allemaal zeer mooi Steppie... Maar het moet nog betaalbaar zijn ook hé :wink: ... ik kan wel investeren maar heb ook geen 250.000$ voor het grijpen :lol: ...

je hebt idd gelijk over de bakkerijen... ze zijn er wel maar hun gebak kun je helemaal niet vergelijken met dat in europa... en volgens mij is daar zeker een markt voor... het komt er gewoon maar opneer of je de stap wil zetten en alles op het wil spel zetten...
Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 18900
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Bericht door Petra/VS »

Steppie schreef:Het is wel zo dat ze ginder in de States niets van echte pattiserie kennen. Om eerlijk te zijn ben ik zelfs nog nooit een bakkerij tegen gekomen. Alles wat je in een bakkerij normaal kan kopen komt ginder uit één of andere ???-Mart.
Dan heb je niet erg goed rondgekeken ;). Hier in onze eigen woonplaats alleen al zitten twee warme bakkers (waarvan een een voortreffelijk lekkere Turk en de ander een Griek) en geloof me hun patisserie is buitengewoon lekker. En wij hebben heerlijke bonbonzaken, direct uit Belgie in de buurt. Een ervan hier.
Ik denk, dat jullie je wel op een grote (internationale) stad zullen moeten concentreren om succes te hebben.
Als jullie Nederlands waren, zou ik een echt Nederlands pannenkoekenhuis voorstellen. Dat zie ik namelijk wel succes hebben hier!
Het restaurant, dat Steppie voorstelt, is ook al niets nieuws. Steppie, waar in de VS ben jij geweest?
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

petra... heb je der soms een gedacht van wat ze voor een kilo pralines vragen in die winkels...?
Gebruikersavatar
nieuwenoord
Amerika-expert
Berichten: 13784
Lid geworden op: 08 feb 2005, 17:34
Partner van: Albert
Aantal x V.S. bezocht: 11
Locatie: Macisvenda, Spanje
Contacteer:

Bericht door nieuwenoord »

Het is wel zo dat ze ginder in de States niets van echte pattiserie kennen
Ik ken van een ander forum ene Kees die een bakkerij heeft in San Luis Obispo: hij noemt het ook een European Bakery.

Kijk maar op de uitgebreide site: http://www.utopiabakery.com/index.htm

Groet,
Monique
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

je die heeft toch al enkele dingen die ik ook herken :wink: ...

deze bakkerij heeft meer wat ik in gedachten had voor gebak


ps... als jullie ooit es in belgië zijn en es van de(volgens mij dan) beste praline's willen eten, ga dan es langs bij deze chocolatier... die zijn echt geweldig, dit is voor mij de top...
enger003
Amerikakenner
Berichten: 560
Lid geworden op: 09 mar 2005, 00:31
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door enger003 »

Ik persoonlijk denk, dat je met zo'n bakkerij eerder succes hebt in de VS, dan met zo'n chocolatier.
Voor de choco moet je wel in de allerduurste wijk gaan zitten, en ik denk niet dat je dan nog winst kunt maken.
Als ik dan lees dat ze in de Avenue Louise (Brussel) zitten, dan zou alleen fifth avenue in NY of Palm Beach FL een mogeliojkheid zijn, maar reken dan op een startkapitaal van meer dan een miljoen dollar.
En dan nog zal het zeker een jaar duren, voordat je genoeg bekendheid hebt dat je een beetje omzet kunt maken.
De bakkerij daarentegen heeft zeker kans, uiteraard aangepast aan de Amerikaanse smaak, en op de juiste plek.
Eric
**************************
kijk ook eens op mijn weblog:
http://engers.web-log.nl
**************************
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

ja begrijp zeker wat je wil zeggen Erik... maar het is mijn bedoeling niet om zo'n duure pralines te gaan verkopen hoor... die pralines van Marcolini zullen vlug 150$ per kilo kosten en dat is zeker mijn bedoeling niet... dat gebak dat je gezien hebt is van een bakkerij waar ik nog gewerkt heb... dit is in een kleine gemeente waar toch wel enkele bakkerijen te vinden zijn en die draaid toch op volle toeren, was soms een gekken huis...

Het is mijn bedoeling om iets te starten waar alles wel iets te maken heeft met chocolade... verschillende chocolade gebakjes en taarten, chocolade figuren, speciale chocolade stukken(verjaardagen, pensioen, huwelijk) waar een portret of iets dergelijk opstaat en dan natuurlijk pralines met belgische chocolade gemaakt... wel degelijk "gemaakt met" want ik kan ze dan niet de naam geven van belgische pralines want ze zullen in de VS gemaakt worden :wink: ... misschien toch maar in het begin de pralines invoeren van belgië tot ik de rest wat onder controle heb, hier keuze genoeg die wel willen uitvoeren naar de VS...
Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 18900
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Bericht door Petra/VS »

reivax schreef:je die heeft toch al enkele dingen die ik ook herken :wink: ...

deze bakkerij heeft meer wat ik in gedachten had voor gebak

Hoeveel een kilo pralines kost kan ik je niet vertellen, maar gezien de locatie in het dure Georgetown is, zal het heel wat zijn.

Nogmaals vraag ik me af, waar in de VS je je zou willen vestigen. Wij hebben hier in de buurt een heel aantal bakkerijen met het soort banket, dat op bovenstaande site te zien is. Er zijn zelfs twee supermarkt ketens, die ontzettend lekker banket hebben: Whole Foods en Wegmans.

Persoonlijk denk ik, dat het veel uitmaakt waar de markt is om een kans tot slagen te hebben. En zoals Eric schreef "aangepast aan de Amerikaanse smaak". Die is anders, dan de Nederlandse of Belgische smaak, vooral buiten de grote steden.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
reivax
Amerikafan
Berichten: 296
Lid geworden op: 26 jan 2006, 18:26
Locatie: west vlaanderen

Bericht door reivax »

het zou zeker een plaats zijn waar veel toerisme is... binnen en buitenlandse toeristen... Cape Cod Mass heeft eigenlijk wel een boontje voor... maar dat is nog verre van zeker...

Wegmans heeft idd het gebak zoals in europa, jammer dat er geen foto's bijstaan...
Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer