Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!

En wat mis je in Amerika?

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3719
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Marenko »

Nederlanders waren in Frankrijk en bestelden steak tartare en waren helemaal boos, toen dat rauw bleek te zijn. Zij hadden een tartaartje verwacht .
hahaha dat heeft Ko ook eens gedaan, wist ook niet wat het was, maar bij hem zat er ook ei bij, ook rauw :shock: :lol: . Tja Tartare + oeuf, dan denk je dat je weet wat je krijgt hahaha
Gebruikersavatar
RiverCola
Amerika-expert
Berichten: 6051
Lid geworden op: 16 nov 2007, 16:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Rotterdam

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door RiverCola »

Volgens mij hoort er een gepocheerd ei bij steak tartare..toch?
Gebruikersavatar
Marenko
Amerika-expert
Berichten: 3719
Lid geworden op: 04 jul 2006, 09:46
Aantal x V.S. bezocht: 13
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Marenko »

Geen idee, maar het ei wat hij erbij kreeg in Frankrijk was echt zo rauw als wat.
Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 4985
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Staceybeesie »

jerbia schreef:Dan maak je het toch zelf!

Recept filet americain

Ik maak het ook zelf tegenwoordig.
Met pesto! Mmmmmmm
Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 4856
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Bandido »

Wat voor soort vlees gebruik je daarvoor? Ik zag in het recept dat je tartaar moet kopen, maar ik zou niet weten wat dat is in het Engels. Het is magerder dan "ground beef" of "ground chuck" dacht ik.
"Keep Georgia On Your Mind"
Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 6813
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Bradenton, FL
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door ned in MO »

Bandido schreef:Wat voor soort vlees gebruik je daarvoor? Ik zag in het recept dat je tartaar moet kopen, maar ik zou niet weten wat dat is in het Engels. Het is magerder dan "ground beef" of "ground chuck" dacht ik.
Je kan 96/4 ground beef kopen. Dat zou ik er voor gebruiken.

Ik ga het in ieder geval maken.
Weet iemand of je filet americain kan invriezen?
Gebruikersavatar
Dento
Amerika-expert
Berichten: 9863
Lid geworden op: 08 sep 2003, 07:36
Locatie: Thornton, Colorado, USA
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Dento »

Kan zeker, maar of het na het ontdooien nog te eten is...? :mrgreen:
~ “Experience is something you don't get until just after you need it.” - Steven Wright ~

Onze website | Mijn blog
Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 6813
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Bradenton, FL
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door ned in MO »

dennis you are such a :angel13:
Gebruikersavatar
Dento
Amerika-expert
Berichten: 9863
Lid geworden op: 08 sep 2003, 07:36
Locatie: Thornton, Colorado, USA
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Dento »

Mwoah, valt mee (of tegen, ligt eraan hoe je het bekijkt :lol: ) - was gewoon melig aan het eind van een ontzettend drukke, hectische week :mrgreen:
~ “Experience is something you don't get until just after you need it.” - Steven Wright ~

Onze website | Mijn blog
kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18396
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door kastelke »

Ik denk dat de kleur, na invriezen en ontdooien, er niet meer smakelijk uit ziet. (maar je kan altijd met je ogen dicht eten)
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON
CrosstownWoman
Amerikafan
Berichten: 137
Lid geworden op: 02 feb 2009, 19:54
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door CrosstownWoman »

ned in MO schreef:
Bandido schreef:Wat voor soort vlees gebruik je daarvoor? Ik zag in het recept dat je tartaar moet kopen, maar ik zou niet weten wat dat is in het Engels. Het is magerder dan "ground beef" of "ground chuck" dacht ik.
Je kan 96/4 ground beef kopen. Dat zou ik er voor gebruiken.

Ik ga het in ieder geval maken.
Weet iemand of je filet americain kan invriezen?
Ja dat kan je invriezen hoor.

Ik ga denk ik ook lekker filet american maken v/d week. Kreeg er spontaan zin in :lol: Verder heb ik onwijs trek in vlokken. Gelukkig heb ik vandaag
Engelse drop gevonden, ben helemaal happy! In maart komt er een vriendin langs uit NL, dus ik ga haar maar even een boodschappenlijstje meegeven haha.
Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 4856
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Bandido »

Wat ik me trouwens ineens wel afvraag is of er in de filet americain in de supermarkt niet iets van conserveringsmiddel inzit. Ik ben toch altijd wel wat bang voor voedselvergifiging, of is het echt precies hetzelfde als rauw gehakt?
"Keep Georgia On Your Mind"
Staceybeesie
Amerika-expert
Berichten: 4985
Lid geworden op: 02 dec 2004, 17:23
Locatie: USA

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Staceybeesie »

Ik maak het nu zo ongeveer 2,5 jaar zelf
En..... leef nog steeds. :mrgreen:

Ben er ook nog nooit ziek of wat van geworden :wink:
Ik gebruik inderdaad het magerste gehakt en bereid het direct nadat ik het thuis gebracht heb.
(En ik kijk op de datums van de verpakking welke het verste is in de super)

Hier een linkje naar mijn blog er over.

http://staceyconnor.blogspot.com/search ... anse+filet
Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 6813
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Bradenton, FL
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door ned in MO »

Nou, vandaag bij de walmart 96/4 gehaktgehaald. Op aanraden van petra ook een potje pesto en aan het knoeien geslagen.
Ik heb er een wat hete chilipoeder ingedaan tomateketchup mayo mosterd worchester sauce.
Dat eerste hapje.... Goddelijk :lol:
Amerikanen zijn erg bang voor rauw vlees maar sushi vreten ze weer volop :roll: Het blijft een raar volk
iig heb een leuk iets nu om mee te gaan experimenteren :lol:
Ik denk dat ik wel met hele creatieve filet americain a la Marque (mijn naam in het frans :lol: ) op de proppen ga komen
Het gaat echte amerikaanse filet worden.

Dennis, je kan het dus gewoon invriezen volgens Petra
Ik heb trouwens gewoon fanatiek met een vorkje staan prakken om het te mengen.
Ging perfect.
Morgen weer een stokbroodje ermee.
Gebruikersavatar
Dento
Amerika-expert
Berichten: 9863
Lid geworden op: 08 sep 2003, 07:36
Locatie: Thornton, Colorado, USA
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Dento »

't Is dat ik vandaag de hele dag met een verschrikkelijke hoofdpijn plat heb gelegen anders was ik naar de winkel gegaan om het te gaan proberen!
~ “Experience is something you don't get until just after you need it.” - Steven Wright ~

Onze website | Mijn blog
Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 2475
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Dutchess »

ned in MO schreef:Amerikanen zijn erg bang voor rauw vlees maar sushi vreten ze weer volop :roll: Het blijft een raar volk
Een vriendin van me heeft 2 zoontjes bijna verloren door hamburgers die niet goed doorgebakken waren (ze hebben nog gezondheidsproblemen hier door). Ik heb ook gelezen hoe het bij die slachterijen toegaat. Ik zou zelf nooit rauw gehakt eten. Het risico van sushi lijkt mij veel minder (en ook dat eet ik niet overal).
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.
Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 6813
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Bradenton, FL
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door ned in MO »

Zo kan iedereen wel wat bedenken denk ik
In nederland eet toch ook iedereen het?
En half amerika eet zijn steak medium

De hamburgers die de zoontjes hadden gegeten waren waarschijnlijk bedorven.
Ik eet mijn steaks medium rare en ik leef ook nog steeds
Ik ga denk ik wel de volgende keer mijn vlees bij de betere slager halen, mede omdat het vlees daar gewoon lekkerder is
Dutchess
Amerika-expert
Berichten: 2475
Lid geworden op: 14 jul 2006, 02:14
Locatie: Utah

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door Dutchess »

Het is vooral gehakt dat makkelijk besmet kan raken met E.coli O157:H7 (waar haar kindjes, en vele anderen, dodelijk ziek van raakten), met steak is dat risico veel en veel minder. En het is aan dat gehakt niet te zien, het ruikt of ziet er niet anders uit dan gehakt dat niet besmet is.

Ik houd überhaupt niet zo van hamburgers, maar als ik ze af en toe eens eet, zorg ik dat ze goed gaar zijn. Ieder heeft zo z'n eigen tolerantie voor dit soort risico's en dat mag. Maar ik vind het wel raar om Amerikanen in dat verband nou direkt een "raar volk" te noemen.
Emigratietraject doorlopen via K-1. Naturalisatie na 20 jaar groene kaart. Dubbele nationaliteit.
Gebruikersavatar
ned in MO
Amerika-expert
Berichten: 6813
Lid geworden op: 02 jan 2007, 18:16
Locatie: Bradenton, FL
Contacteer:

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door ned in MO »

Het is raar in dit opzicht dat ze genoeg andere dingen half rauw of geheel rauw (sushi) eten
Waarom zou de filet in Nederland dan wel gewoon verkocht worden. Daar kan je ook niks aan zien en daar eet men dat al sinds mensenheugenis
Gebruikersavatar
RiverCola
Amerika-expert
Berichten: 6051
Lid geworden op: 16 nov 2007, 16:20
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Rotterdam

Re: En wat mis je in Amerika?

Bericht door RiverCola »

In Nederland worden weleens kwalijke capriolen uit gehaald met filet. Toen ik 15 was werkte ik bij een supermarkt in Rotterdam (Konmar, die bestaat nu niet meer). Daar moest ik op een zaterdagochtend de filet americain omprijzen, die dag was de datum namelijk verlopen en ik moest ze herprijzen met een verloopdatum die 3 dagen later lag. Bizar zeg, en hartstikke gevaarlijk!

Ik ben het met je eens hoor Mark. Er kan altijd iets aan de hand zijn met vlees (ook met andere producten trouwens) maar dat is geen reden om bepaalde producten niet te eten. Oplettendheid is wel belangrijk.
Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer