Boek je Amerikareis via een echte USA-expert: Klik hier om alle prijzen voor je USA-reis te vergelijken: vliegtickets, autohuur, rondreis, en meer!
Belangrijk: Nieuwe leden, voltooi je registratie door een nieuw onderwerp te starten in "Nieuwe forumleden introductie"!

Eten in Amerika

Algemene discussie over alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft.
Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 4856
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: Eten in Amerika

Bericht door Bandido »

Ik meen in NL weleens "caramelwafels" gezien te hebben. En die zijn in tegenstelling tot wat ze in de VS "caramelwafers" noemen, dan wel weer met wat we in NL verstaan onder "caramel". Verwarrend allemaal. :lol:
"Keep Georgia On Your Mind"
Gebruikersavatar
bluemoon
Amerikakenner
Berichten: 642
Lid geworden op: 21 aug 2007, 02:41
Aantal x V.S. bezocht: 6
Locatie: Emmen, Drenthe

Re: Eten in Amerika

Bericht door bluemoon »

Bandido schreef:Maar goed, speculaas heb ik inderdaad bij de Walmart gevonden, maar wel in de kerstafdeling. Ze noemen het alleen "original German Spekulatius". Ze zullen inderdaad in Duitsland wel net zoiets hebben, al associeer ik de molentjesvorm wel met NL natuurlijk. :wink:
Ik denk dat de speculaasjes uit deze fabriek http://www.borggreve-kekse.de/index.htm komen, inclusief molentjes.
De fabriek staat ±2 km van de Nederlandse grens, een oud collega van mij (een duitser dus) woonde hier vlakbij als kind, in die jaren konden ze voor weinig een zak met speculaasbrokjes kopen, er sneuvelden altijd wel wat speculaasjes tijdens het productieproces.
Crisis ? What Crisis ?
Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 4856
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: Eten in Amerika

Bericht door Bandido »

Dat zou goed kunnen, ik heb namelijk nog wel even gecheckt of ze inderdaad uit Duitsland kwamen, en dat was inderdaad zo. Maar niet waar in Duitsland ze vandaan kwamen.
"Keep Georgia On Your Mind"
Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3001
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Eten in Amerika

Bericht door Ziva »

Ik heb ook mini stroopwafeltjes gezien hier bij de Walmart. Ze zijn wat droger dan dat ik gewend ben maar ze smaken verder prima.

Ik ging 2 weken geleden wel helemaal uit mijn dak toen ik bij Big Lots beschuit aantrof! Helaas niet van Verkade (van der Meulen) maar jonge jonge, wat smaakt dat toch lekker, beschuit met hagelslag :D

Het enige dat ik nog eens moet doen is de boter afdeling napluizen en uitzoeken wat een beetje in de buurt komt van ongezouten roomboter. Grappig is dat, naarmate je langer in Amerika woont zie je steeds meer dingen in de supermarkt die je eerst niet zag. Tja... dat krijg je met die mega grote winkels. Toen ik hier net was wilde ik steeds maar weer wegrennen uit die winkels omdat het te overweldigend was haha.
Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 18900
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Eten in Amerika

Bericht door Petra/VS »

Over roomboter, is het echt zo dat bij de betere restaurants in Nederland gezouten boter wordt geserveerd? Dat is wat mijn laatste klanten beweerden. Hier vind ik het juist en teken van een goed restaurant, als de boter niet gezouten is (want dat is Europees).
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Ziva
Amerika-expert
Berichten: 3001
Lid geworden op: 29 sep 2008, 18:08
Locatie: USA

Re: Eten in Amerika

Bericht door Ziva »

Nou of het alleen bij goede restaurants is weet ik niet maar het komt wel vaak voor ja en dan vaak in combinatie met stokbrood en dan de keuze tussen gezouten roomboter of kruidenboter.

Alleen bij beschuit met hagelslag is ongezouten lekkerder vind ik :)
Gebruikersavatar
Bandido
Amerika-expert
Berichten: 4856
Lid geworden op: 21 jan 2007, 13:49
Locatie: Atlanta, Georgia, USA

Re: Eten in Amerika

Bericht door Bandido »

Ongezouten roomboter ligt hier gewoon naast de gezouten roomboter, maar volgens mij is de gezouten versie een beetje uit de tijd. Tegenwoordig is sodium toch een belangrijk punt en door je boter ongezouten te eten hou je het beter in de hand. Ik koop zelf ook altijd ongezouten, zout kun je tenslotte altijd zelf nog naar smaak toevoegen.
"Keep Georgia On Your Mind"
John V
Amerikafan
Berichten: 195
Lid geworden op: 08 feb 2007, 12:18

Re: Eten in Amerika

Bericht door John V »

Petra/VS schreef:Net bij de World Market zowel "caramel" stroopwafels, als "honey" stroopwafels gezien. Ik dacht niet dat er in Nederland twee verschillende soorten bestonden?
Bij de AH waar ik altijd mijn boodschappen haal kun je kiezen tussen stroop, karamel en honing. Overigens vind ik de Daelmans stroopwafels die je bij de World Market kunt kopen vele malen beter dan het AH huismerk.
Gebruikersavatar
tosca
Amerika-expert
Berichten: 3210
Lid geworden op: 01 feb 2010, 16:30

Re: Eten in Amerika

Bericht door tosca »

Petra/VS schreef:Over roomboter, is het echt zo dat bij de betere restaurants in Nederland gezouten boter wordt geserveerd? Dat is wat mijn laatste klanten beweerden. Hier vind ik het juist en teken van een goed restaurant, als de boter niet gezouten is (want dat is Europees).
Dat klopt, in de betere restaurants waar ik afgelopen jaar gegeten heb, kreeg je overal gezouten boter. Tot grote hilariteit de eerste keer, omdat we altijd zout over onze boter strooien, maar dit was dus nu een beetje teveel van het goede ;)..
Gebruikersavatar
elninjoo
Amerikakenner
Berichten: 1454
Lid geworden op: 29 mei 2009, 08:49
Aantal x V.S. bezocht: 3

Re: Eten in Amerika

Bericht door elninjoo »

Bij de aperitief stokbroodjes mag roomboter van mij wel gezouten zijn, bij het ontbijt niet, want daar eet je ook zoete dingen en dat combineert niet met zout.
Gebruikersavatar
Jostravels
Amerikakenner
Berichten: 1319
Lid geworden op: 14 aug 2008, 09:36
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Eten in Amerika

Bericht door Jostravels »

Overigens krijg je tegenwoordig veel vaker olijfolie om je brood in te dippen dan boter. Al dan niet met grof zeezout erin en wat druppels balsamico.
Zoveel te zien zo weinig tijd: waarheen gaat de volgende reis?!
2008: Zuidwest-USA
2011: New York & het diepe zuiden
Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12800
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Eten in Amerika

Bericht door vana »

Wat gebruiken jullie voor boter als je een taart bakt of een cake bakt? Ik gebruik altijd gezouten roomboter.
Gebruikersavatar
Loek
Amerika-expert
Berichten: 3962
Lid geworden op: 04 mei 2004, 17:23
Locatie: South Carolina, USA
Contacteer:

Re: Eten in Amerika

Bericht door Loek »

Ongezouten, en dan vervolgens indien nodig met de hand nog een snufje zout erbij. Ik doe nog zelden zout erbij voor cake of taart, je proeft het verschil nauwelijks.
kastelke
Amerika-expert
Berichten: 18396
Lid geworden op: 02 feb 2005, 08:56
Locatie: Oakville, Ontario
Contacteer:

Re: Eten in Amerika

Bericht door kastelke »

Hier ook ongezouten roomboter. En eigenlijk altijd zonder zout voor gebak of koekjes. Zelfs in het recept van havermoutkoekjes (waar je vaak toch zout toegevoegd ziet worden) doe ik het niet.
Elke
*PR in Canada sinds 2010* - *Canadian Citizen sinds Februari 2016* - *DV-2017 winnaar met Case number EU11xxx*
Ons leven in Oakville, ON
Gebruikersavatar
hemmie
Amerika-expert
Berichten: 5132
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:06
Locatie: Richmond, TX

Re: Eten in Amerika

Bericht door hemmie »

Ik kocht juist in India peperdure geimporteerde ongezouten boter om te bakken, hier is het gelukkig makkelijk te krijgen, dus gezouten boter komt er nu sowieso niet meer in. Ik vind het persoonlijk erg vies, maar ik weet dat mijn moeder het juist lekker vindt. Smaken verschillen.

Goed smeerbare boter (oid, spread ofzo) heb ik ongezouten nog niet gevonden, dus als iemand daarvoor een tip heeft hoor ik het graag.
Terug in Texas!
Gebruikersavatar
Petra/VS
Medebeheerder
Berichten: 18900
Lid geworden op: 07 sep 2003, 15:10
Locatie: Washington DC metro
Contacteer:

Re: Eten in Amerika

Bericht door Petra/VS »

Ik kende dus voor mijn emigratie naar Amerika niet eens gezouten boter. Volgens mij was dat er in Nederland ook niet destijds. Vandaar mijn verbazing over gezouten boter in betere restaurants. Het is een beetje omgekeerde wereld dan met hier. Overigens krijgen we hier ook steeds vaker olijfolie met azijn en/of zout.
Boek hier uw Nederlandstalige rondleidingen in en rond Washington DC
Dagboek over ons leven in de VS(reisverslagen rechtse kolom)
"Heaven and Earth never agreed to frame a better place for man's habitation than Virginia"~Capt. John Smith
Gebruikersavatar
AnnInBC
Amerika-expert
Berichten: 1525
Lid geworden op: 31 aug 2011, 07:07
Aantal x V.S. bezocht: 5
Locatie: Vancouver, BC, Canada
Contacteer:

Re: Eten in Amerika

Bericht door AnnInBC »

vana schreef:Wat gebruiken jullie voor boter als je een taart bakt of een cake bakt? Ik gebruik altijd gezouten roomboter.

Ik heb vandaag een lekkere kersentaart gemaakt en gebruikte gewone gezouten boter (geen margarine). Dat is prima gelukt en de taart was lekker, eerste keer dat ik dat geprobeerd heb.

Je kan hier ook ongezouten boter kopen, maar vele recepten vragen toch naar een "snuifje zout" en dan moet ik dat er al niet meer bij te voegen. :D
Aïda
Amerika-expert
Berichten: 1837
Lid geworden op: 14 apr 2004, 08:36
Locatie: Flevoland

Re: Eten in Amerika

Bericht door Aïda »

Petra/VS schreef:Ik kende dus voor mijn emigratie naar Amerika niet eens gezouten boter. Volgens mij was dat er in Nederland ook niet destijds.
Ik kan me dat juist heel goed herinneren (en wij schelen maar een paar jaar). Boter kwam in van die rollen van een pond, gezouten of ongezouten. Pas later kwamen ze in pakjes van een half pond.
Grappig toch hoe iedereen z'n eigen herinneringen heeft.
Gebruikersavatar
vana
Amerika-expert
Berichten: 12800
Lid geworden op: 14 okt 2003, 15:50
Aantal x V.S. bezocht: 4
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Eten in Amerika

Bericht door vana »

Ik vind gezouten boter veel lekkerder dan ongezouten, maar ik hou erg van hartig en niet van dat flauwe. Ik vraag me af als ik nu ineens ongezouten boter voor cake ga gebruiken of ik het dan niet te flauw vind. En als je er zelf nog zout aan toe moet voegen kan ik net zo goed gezouten roomboter gebruiken.
Gebruikersavatar
Jostravels
Amerikakenner
Berichten: 1319
Lid geworden op: 14 aug 2008, 09:36
Aantal x V.S. bezocht: 2

Re: Eten in Amerika

Bericht door Jostravels »

Zout haalt veel smaken naar voren en maakt ook zoete smaken meer uitgesproken (gezouten caramel, zooo lekker). Ik vind daardoor gezouten boter ook in zoete gerechten een lekkerdere optie. Wel minder gezond, dat is zo.
Zoveel te zien zo weinig tijd: waarheen gaat de volgende reis?!
2008: Zuidwest-USA
2011: New York & het diepe zuiden
Plaats reactie
AllesAmerika.com Forum : Disclaimer